(建議用時(shí):55 分鐘)
第一節(jié)閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D 四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。
A
Every day Zhao Dong goes around the city on a two-wheeled motorcycle running errands(差事)for its citizens for around eight hours.At night,the 26-year-old young man,taking off his helmet(頭盔)and blue jacket,dives into small theaters where he is going to use stand-up comic sets inspired by his personal stories as a deliveryman to make people laugh.
In 2019,he found that running errands can bring him a good income.Then he moved from his hometown to Xian,and became a deliveryman.He turned all the hardships he has been going through these years into funny jokes,which brings a refreshing life.For him,the skill of humor is not something he was born with,but what he has been diligently training with his sincerity and eager to get a better life.
In a freezing winter night,he stopped for a while in the bar after finishing the errand and heard rounds of cheers and laughs coming from the bar and,he was told that it was an open-mic(脫口 )event for stand-up comedy.He was crazy with the joyous atmosphere into which he wanted to get himself integrated.A club runner later sent him a guidebook for stand-up comedy and gave him a chance to stage his sets.His performance attracted wider attention and he received an invitation from Shanghai-based comedy company Xiaoguo Culture to join a comic training camp last year.It was his first time to take a plane and get out from Shaanxi province.He soon found that Shanghai offers more opportunities for stand-up comedy performers.
In October,he moved to the city.There,he still chose to be a deliveryman and put on comic performances four or five times a week.For him,what’s special about the comic form is its inclusiveness.“It welcomes people from all walks of life and varied backgrounds to share stories and express opinions on the same stage,”he says.
1.What does Zhao Dong want to do by using the stand-up comic sets?
A.To introduce his personal stories.
B.To build up his confidence to be a deliveryman
C.To provide more sources of amusement for people.
D.To help himself to adapt to his new job as soon as possible.
2.What does the underlined word“diligently mean in Paragraph 2?
A.Industriously.
B.Awkwardly.
C.Effectively.D.Positively.
3.What can we learn about the deliveryman from Paragraph 3?
A.He left Shanghai by plane for the first time
B.He found there are more chances to perform in Shanghai.
C.He put on some performances to attract people’s attention.
D.He rejected the invitation from a Shanghai-based comedy company.
4.What is the text mainly about?
A.Deliveryman earns a lot of money.
B.Deliveryman puts on performances on the street.
C.Deliveryman shares stories with all works of people.
D.Deliveryman finds a new role with a real sense of humor.
B
Research on the power of affectionate touch has shown its numerous benefits for promoting overall health,including lowering blood pressure and helping fight off illnesses.Fortunereports on recent research describing the benefits of hugging,benefits that,at the very least,apply to half the population.Scientists from Ruhr University Bochum in Germany subjected couples to a test.The participants had to keep their hands in ice water for three minutes.One group was told to hug their partners for 20 seconds before the experiment while the control group didn’t receive a hug.Researchers found that women in the group that had pre-hugged their partners had cortisol(皮質(zhì)醇)levels that were significantly lower 25 minutes after the test.By contrast,both the control group and the men who had hugged partners,didn’t show significant changes in cortisol levels.
The researchers theorized as to why men didn’t collect the same benefi s.Julian Packheiser,a senior study author,wondered if cultural factors played a role and if“social touch is generally regarded as less pleasant by men”.Psychologist,David Helfand PysD figured that the 25-minute window may have been too short to see the cortisol-reducing benefits of the hug for male participants,since“men often have more difficulty relaxing after a stressful event.”
Still,the researchers agreed that the hormonal(荷爾蒙的)benefits of a hug weren’t dependent on the hugger being a romantic partner.Packheiser explained,“Ultimately,the pleasantness of the touch determines how much oxytocin(催產(chǎn)素)is released according to previous research.Thus,it definitely need to be a comfortable hug that both people enjoy.”
In other words,receiving a squeeze on the shoulder from a colleague before a stressful work presentation,holding a partner’s hand while watching a scary movie,and hugging a pet after a long day at work could help reduce cortisol,boost oxytocin,and lower stress associated with these situations.
1.How does the author introduce the topic?
A.By conveying an opinion.
B.By providing a finding
C.By making a comparison.
D.By giving a definition
2.Why did David think hugs had little effect on men?
A.They are hard to please.
B.They dislike physical touch.
C.They need more time to release pressure.
D.They are affected by cultural factors.
3.Which of the following can make a hug more beneficial
A.Pleasant touch.
B.Gentle facial expressions.
C.Comfortable words.
D.Plentiful emotions.
4.What’s the best title for the text?
A.Can Hugs Improve Intelligence?
B.Can Hugs Help Ease Stress?
C.Can Hugs Help Comfort Partners?
D.Can Hugs Defeat Cultural Factors?
C
A group of polar bears in south-east Greenland have adapted to hunt through blocks of freshwater ice from glaciers(冰川)when sea ice retreats in the warmer months.This suggests the animals may be more adaptable to global warming than we thought,although the loss of sea ice remains the greatest threat to their survival.
Polar bears often hunt seals by waiting near holes in blocks of floating ice where some animals come up to breathe.Seals are also slower on ice than in water,giving polar bears an advantage.But this is being threatened by global warming and the resulting loss of sea ice.As a result,the animals are projected to decline by 30 percent over the next three polar bear generations,around 35 years.
“We provide evidence for a previouslyundocumented and highly-isolated(高度隔離的)subpopulation of polar bears on the south-east coast of Greenland surviving in a special way,says Kristin Laidre at the University of,Washington in Seattle.“They survive in areas that are sea-ice free for more than eight months of the year because they have access to glacier ice on which they can hunt.”
Laidre and her colleagues analysed genetic(基因)samples from polar bears that they tracked from 2015 to 2019,which they combined with data from previous studies.In their fi st discovery,they found a few hundred polar bears in south east Greenland are the most genetically isolated of their species.
While tracking these animals,the team further discovered this genetically-isolated group hunts through floating blocks of freshwater ice,broken offfrom glaciers,for about 250 days of the year,when sea ice has become water as a result of heating.This probably enables the bears to live in the area,which has no sea ice for considerably longer than other polar bear habitats.
While this suggests all polar bears are more adaptable than we previously thought,glacial ice is largely limited to the animals around Greenland and Svalbard.Climate action is the single most important thing for the future of polar bears because most polar bears in the Arctic depend on sea ice.
1.What can we learn from the first paragraph
A.Global warming has a great impact on humans.
B.Polar bears will starve to death without sea ice.
C.Polar bears have a command of new hunting skills.
D.Loss of sea ice has nothing to do with polar bears.
2.What is the cause of the reduction of polar bears around 35 years?
A.Pollution of the sea ice.
B.The spread of unknown diseases.
C.Appearance of human’s activities.
D.Ice loss caused by climate change.
3.Why does the author mention the subpopulation and genetic samples of polar bears?
A.To support the topic.
B.To clarify a new concept.
C.To explain the regulation.
D.To make a new prediction.
4.What should we humans do according to the last paragraph?
A.To help polar bears search for food.
B.To take effective measures on global warming.
C.To provide new and safe habitats for polar bears.
D.To transport sea ice from other places for polar bears.
D
Policymakers have been debating how to get people to make less carbon-heavy food choices.In April,the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) report urged world leaders,especially those in developed countries,to support a transition to sustainable,healthy,low-emissions diets.
In the UK,Henry Dimbleby,head of the government’s food department,recently said it was politically impossible for a government to tell people to stop eating as much meat.About 85% of agricultural land in England is used as grazing pasture for animals such as cows or to grow food which is then fed to animals.Dimbleby believes a 30% meat reduction over 10 years is required for land to be used sustainably in England,while Greenpeace argues for a 70% reduction.
The clinical trial,published in the journalJama Network Open,has found that consumers respond well to climate labelling on their foods.Participants in the study,which used a nationally representative sample of adults in the US,were shown a fast food menu and prompted to select one item they would like to order for dinner.Participants were randomised to view menus with one of three labels:a quick response code label on all items (control group);a green low-climate impact label on chicken,f ish or vegetarian items (positive framing);or a red high-climate impact label on red meat items (negative framing).
Compared with participants in the control group,23.5% more participants selected a sustainable menu item when menus displayed high-climate impact labels and 9.9% more participants selected a sustainable menu item when menus displayed lowclimate impact labels.
The study authors,from Johns Hopkins and Harvard universities,said,“Animal-based food production,primarily driven by beef production,is responsible for 14.5% of global greenhouse gas emissions and is an important modifi ble contributor to climate change”.
“In the United States,meat consumption,red meat consumption in particular,consistently exceeds recommended levels based on national dietary guidelines.Shifting current dietary patterns toward more sustainable diets with lower amounts of red meat consumed could reduce diet-related greenhouse gas emissions by up to 55%.”
1.Why it was hard to let people eat less meat in the UK?
A.The government did not take action.
B.People like to eat meat very much.
C.Much farmland was used for meat.
D.Most land was not sustainably used.
2.What does Paragraph 3 mainly talk about?
A.The significance of the research
B.The process of the research.
C.The result of the research.
D.The principle of the research.
3.Which will increase people’s sustainable selection of meat?
A.High-climate impact labels.
B.Quick response code labels.
C.Low-climate impact labels.
D.Medium-climate impact labels.
4.What will be discussed if the text continues?
A.Harmful impacts of red meat consumption.
B.Proper national guidelines for people’s diet.
C.Researches on reducing greenhouse gas emissions.
D.Potential solutions for red meat consumption.
第二節(jié)根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項(xiàng)中選出能填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。
Do you have days when you can’t help but feel like something is missing? It’s almost like a tiny voice is reminding you to fully maximize your potential.That means telling you to become the best version of yourself.1
? Set goals.If you don’t have either a list of your short-term or long-term goals,you’d better start writing.Think of goals as more like a roadmap leading to your fin l destination,which is becoming your best version.2 It means specifi,measurable,attainable,relevant,and time-bound.
? 3 Someone who hates himself/herself can never become his/her best version because he/she is yet to fully understand their identity.Quit shying away from who you are and embrace(擁 抱)every part of you,including your weaknesses.There is only one YOU in the world,so show yourself the most love.
? Don’t be scared to try new things.In life,there are two types of people: the ones who try and the ones who don’t try.Trust us,you don’t want to be part of the latter.Try to open yourself to exploring new opportunities because only then can you be able to discover yourself and figure out what your best version of yourself might be.4
? Surround yourself with a good circle.5 Sometimes,what you think is the best version might not be until you change your circle.For example,you wish to one day live a peaceful and successful life,yet you surround yourself with criminals and close friends.It is highly doubtful that you will get to attain that goal because the people around you are going to keep holding you down.
A.Love yourself.
B.Work towards it.
C.Accept your shortcomings.
D.Every goal you set must be SMART.
E.Here are some tips to become the best version of yourself.
F.As we know,you are as good as the people you hang out with.
G.Understand yourself fully,or people around you may affect you.
閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C 和D 四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
When the COVID-19 pandemic started,chef Kim Calichio’s life changed overnight.Calichio’s business stopped completely,leaving her with no 1 .Her husband,Omar,also a chef,continued working in narrow space that put him at 2 in the spreading virus.
In an industry where people 3 live paycheck to paycheck and many don’t qualify for unemployment benefits,Calichio knew many restaurant workers 4 a safety net.So,in early March 2020,the couple 5 a Go Fund Me with the idea of purchasing groceries wholesale(以批發(fā)價(jià))and 6 them directly to those in 7 in their Astoria,Queens,community.Within a week,they raised $10 000.
“We thought the pandemic was going to be over soon,”Calichio said.“So,we thought,‘We’ll 8 this 10 grand and then go back to work.’And that never 9 .”
Soon,they realized the need extended beyond their community,and the program quickly grew to 10 anyone in Queens.So the non-profit The Connected Chef was born.It delivers 11 groceries to 550 households each week.
Calichio says 125 households have 12 the free program.They are now in a better place where they can 13 groceries on their own.Although this work started 14 the pandemic,for Calichio,it is far from over.“Until we’re able to create something that is self-sustaining,this work will 15,”she said.
1.A.income B.food
C.employees D.options
2.A.ease B.risk
C.rest D.fault
3.A.obviously B.typically
C.secretly D.willingly
4.A.held B.built
C.stressed D.lacked
5.A.started B.managed
C.secured D.reported
6.A.selling B.introducing
C.delivering D.returning
7.A.danger B.need
C.amazement D.anger
8.A.spend B.donate
C.collect D.save
9.A.ruled B.changed
C.happened D.answered
10.A.comfort B.charge
C.rescue D.serve
11.A.expensive B.healthy
C.free D.dirty
12.A.adopted B.refused
C.studied D.quit
13.A.plant B.create
C.buy D.borrow
14.A.in response to B.in terms of
C.at the cost of D.with the exception of
15.A.finish B.fail
C.begin D.continue
閱讀下面短文,在空白處填入1 個(gè)適當(dāng)?shù)膯卧~或括號(hào)內(nèi)單詞的正確形式。
Scientists in Florida have 1 (successful)grown plants in moon soil collected during NASA’s Apollo missions in the 1960s and 1970s.
2 NASA-supported study at the University of Florida used soil collected by astronauts,including Neil Armstrong and Buzz Aldrin,3 (grow) Thale Cress2(擬南芥).Soil from Apollo missions 11,12 and 17 was used for growing the plants in a laboratory,with less than 1 gram of soil for each plant.
To compare results,plants were also grown in Earth soil 4 was made to be similar to moon soil.The researchers added water and then 5 (seed) to the soil,as well as daily nutrients(營(yíng)養(yǎng)物).After just two days,their growth started.According to Professor Anna-Lisa Paul at the University of Florida,all the plants looked the same 6 the sixth day.After the sixth day,7,it was clear that the plants growing in moon soil were not as healthy as those growing in Earth soil.
DNA testing after 20 days showed that those Thale Cress2 8 (plant) in the moon soil were under stress.It was also found that the plants grew in different ways in soil from different parts of the moon.The soil collected during the Apollo 11 mission had been on the moon’s surface several billion years
9 (long) than the other soil,and the plants grown in it were the weakest.NASA Administrator Bill Nelson believes this research will help future space missions and that resources on the moon and Mars
10 (need) to develop food for astronauts living and working in space.In 2025,NASA hopes to send people to the moon for the first time in 50 years
答案與解析
一、閱讀理解
第一節(jié)
A
【文章大意】本文主要講述了送貨員 Zhao Dong每天白天騎著摩托車(chē)在城里送貨,晚上在小劇院表演單口喜劇的故事。
1.C。推理判斷題。根據(jù)第一段最后一句“At night,the 26-year-old young man,taking off his helmet(頭盔)and blue jacket,dives into small theaters where he is going to use stand-up comic sets inspired by his personal stories as a deliveryman to make people laugh.”可知,在晚上,這位 26 歲的年輕人摘下頭盔,脫下藍(lán)色夾克,潛入小劇院,在那里他將用受到他作為一名送貨員的個(gè)人故事啟發(fā)的單口喜劇表演使人們大笑。故可知,Zhao Dong 通過(guò)單口喜劇表演使人們大笑。由此可推知,Zhao Dong 表演單口喜劇是為了為人們提供更多的娛樂(lè)來(lái)源。故選 C。
2.A。詞義猜測(cè)題。根據(jù)畫(huà)線詞所在句中的“For him,the skill of humor is not something he was born with”及“training”可知,Zhao Dong 的幽默技能并不是天生的,而是通過(guò)勤奮訓(xùn)練得來(lái)的。由此可推知,畫(huà)線詞 diligently 意為“勤勉地”,與A 項(xiàng)意思相近。故選 A。
3.B。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段最后一句“He soon found that Shanghai offers more opportunities for stand-up comedy performers.”可知,他很快發(fā)現(xiàn),上海為單口喜劇表演者們提供了更多的機(jī)會(huì)。由此可知,Zhao Dong 發(fā)現(xiàn)在上海有更多的表演機(jī)會(huì)。故選 B。
4.D。主旨大意題。通讀全文可知,本文主要講述了送貨員Zhao Dong 每天白天騎著摩托車(chē)在城里送貨,晚上在小劇院表演單口喜劇的故事。D 項(xiàng)“送貨員找到了一個(gè)有真正的幽默感的新角色”符合文章主旨。故選 D。
【亮點(diǎn)句積累】At night,the 26-year-old young man,taking off his helmet(頭盔)and blue jacket,dives into small theaters where he is going to use standup comic sets inspired by his personal stories as a deliveryman to make people laugh.(第一段第二句)
譯文:在晚上,這位 26 歲的年輕人摘下頭盔,脫下藍(lán)色夾克,潛入小劇院,在那里他將用受到他作為一名送貨員的個(gè)人故事啟發(fā)的單口喜劇表演使人們大笑。
B
【文章大意】本文主要介紹了擁抱可以給人們的身心帶來(lái)好處及原因。
1.B。寫(xiě)作手法題。根據(jù)第一段內(nèi)容可知,關(guān)于深情觸摸的力量的研究表明,它對(duì)促進(jìn)整體健康有許多好處,包括降低血壓和幫助抵御疾病?!敦?cái)富》雜志報(bào)道了最新的一項(xiàng)研究,(這項(xiàng)研究)描述了擁抱的好處。由此可推知,作者通過(guò)列舉一個(gè)調(diào)研結(jié)果來(lái)引出話題。故選 B。
2.C。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段最后一句“Psychologist,David Helfand PysD figured that the 25-minute window may have been too short to see the cortisol reducing benefits of the hug for male participants,since ‘men often have more difficulty relaxing after a stressful event’.”可知,心理學(xué)家David Helfand PysD 認(rèn)為25 分鐘的窗口期可能太短了,看不到擁抱對(duì)男性參與者皮質(zhì)醇減少的好處,因?yàn)樵谝患髩毫κ录?,男性往往更難以放松。由此可知,David 認(rèn)為擁抱對(duì)男人幾乎沒(méi)影響的原因是男人需要更多的時(shí)間來(lái)釋放壓力。故選 C。
3.A。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段最后兩句“Packheiser explained,‘Ultimately,the pleasantness of the touch determines how much oxytocin(催產(chǎn)素)is released according to previous research.Thus,it definitely needs to be a comfortable hug that both people enjoy.’”可知,根據(jù)之前的研究,觸摸的愉悅感最終決定了催產(chǎn)素的釋放。因此,這一定需要是一個(gè)雙方都喜歡的舒適的擁抱。由此可知,令人愉快的身體接觸可以使擁抱更有益處。故選 A。
4.B。標(biāo)題概括題。通讀全文可知,本文主要介紹了擁抱可以給人們的身心帶來(lái)的好處及原因。因此,B 項(xiàng)“擁抱能緩解壓力嗎?”概括了本文的主要內(nèi)容,適合做本文的標(biāo)題。故選 B。
【亮點(diǎn)句積累】Psychologist,David Helfand PysD figured that the 25-minute window may have been too short to see the cortisol-reducing benefits of the hug for male participants,since“men often have more difficulty relaxing after a stressful event”.(第三段最后一句)
譯文:心理學(xué)家David Helfand PysD 認(rèn)為25 分鐘的窗口期可能太短了,看不到擁抱對(duì)男性參與者皮質(zhì)醇減少的好處,因?yàn)樵谝患髩毫κ录螅行酝y以放松。
C
【文章大意】本文主要介紹了格陵蘭東南部的一群北極熊已經(jīng)適應(yīng)了在冰川的淡水冰塊中獵食的相關(guān)情況。
1.C。推理判斷題。根據(jù)第一段第一句“A group of polar bears in south-east Greenland have adapted to hunt through blocks of freshwater ice from glaciers(冰川)when sea ice retreats in the warmer months.”可知,當(dāng)海冰在氣候變暖的幾個(gè)月里融化時(shí),格陵蘭東南部的一群北極熊已經(jīng)適應(yīng)了在冰川的淡水冰塊中獵食。由此可推知,北極熊們掌握了新的狩獵技巧。故選 C。
2.D。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段第三、四句“But this is being threatened by global warming and the resulting loss of sea ice.As a result,the animals are projected to decline by 30 percent over the next three polar bear generations,around 35 years.”可知,但這正受到全球變暖和由此導(dǎo)致的海冰消融的威脅。因此,未來(lái)的三代北極熊(的數(shù)量)預(yù)計(jì)在大約35 年(的時(shí)間里)減少30%。由此可知,北極熊在大約35 年里數(shù)量減少的原因是氣候變化造成的海冰消融。故選 D。
3.A 。推理判斷題。根據(jù)第三、四段內(nèi)容可知,在格陵蘭東南部有一個(gè)高度隔離的北極熊亞種群以一種特殊的方式生存著。它們能在一年中有八個(gè)多月沒(méi)有海冰的地區(qū)生存,因?yàn)樗鼈兛梢越佑|到冰川,在上面捕食。再根據(jù)第五段最后一句“This probably enables the bears to live in the area,which has no sea ice for considerably longer than other polar bear habitats.”可知,這可能使(北極)熊能夠在這個(gè)沒(méi)有海冰的地區(qū)生活(的時(shí)間)比在其他北極熊棲息地(生活的時(shí)間)長(zhǎng)得多。由此可推知,作者提到高度隔離的北極熊亞種群和北極熊基因樣本是為了表明北極熊會(huì)慢慢適應(yīng)氣候的變化,以一種特殊的方式存活下來(lái),即支撐本文的主題。故選 A。
4.B。推理判斷題。根據(jù)最后一段最后一句“Climate action is the single most important thing for the future of polar bears because most polar bears in the Arctic depend on sea ice.”可知,氣候行動(dòng)對(duì)北極熊的未來(lái)來(lái)說(shuō)是一件最重要的事情,因?yàn)楸睒O大多數(shù)的北極熊都依賴海冰(生存)。故可推知,人類應(yīng)該采取一些有效措施以應(yīng)對(duì)全球變暖。故選 B。
【亮點(diǎn)句積累】They survive in areas that are sea-ice free for more than eight months of the year because they have access to glacier ice on which they can hunt.(第三段最后一句)
譯文:它們能在一年中有八個(gè)多月沒(méi)有海冰的地區(qū)生存,因?yàn)樗鼈兛梢越佑|到冰川,在上面捕食。
D
【文章大意】本文是一篇說(shuō)明文。主要介紹研究者發(fā)現(xiàn)在食物上的氣候影響標(biāo)簽一定程度上影響消費(fèi)者在購(gòu)買(mǎi)食物時(shí)的選擇。
1.C。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段第二句“About 85% of agricultural land in England is used as grazing pasture for animals such as cows or to grow food which is then fed to animals.”可知,英國(guó)的大多數(shù)農(nóng)業(yè)土地用于養(yǎng)殖牲畜或者種植給牲畜吃的莊稼,說(shuō)明英國(guó)的肉產(chǎn)量和需求都非常大,而且根深蒂固,導(dǎo)致政府很難扭轉(zhuǎn)這個(gè)局面。故選C。
2.B。段落大意題。根據(jù)第三段內(nèi)容可知,本段主要描述了研究者如何對(duì)氣候標(biāo)簽的影響進(jìn)行研究的,因此本段主要介紹了研究的過(guò)程。故選B。
3.A。細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)倒數(shù)第三段“Compared with participants in the control group,23.5% more participants selected a sustainable menu item when menus displayed high-climate impact labels and 9.9%more participants selected a sustainable menu item when menus displayed low-climate impact labels.”可知,面對(duì)標(biāo)有高氣候影響標(biāo)簽菜單項(xiàng)時(shí),消費(fèi)者更多地選擇可持續(xù)的綠色食品。故選A。
4.D。推理判斷題。根據(jù)最后一段最后一句“Shifting current dietary patterns toward more sustainable diets with lower amounts of red meat consumed could reduce diet-related greenhouse gas emissions by up to 55%.”可知,轉(zhuǎn)變當(dāng)前飲食模式至更加可持續(xù)發(fā)展理念的綠色飲食模式(即減少紅肉的消費(fèi))對(duì)減少溫室氣體排放意義重大。由此可推知,文章接下來(lái)會(huì)討論如何改變減少紅肉類消費(fèi)問(wèn)題。故選D。
【亮點(diǎn)句積累】Compared with participants in the control group,23.5% more participants selected a sustainable menu item when menus displayed high-climate impact labels and 9.9% more participants selected a sustainable menu item when menus displayed low-climate impact labels.(倒數(shù)第三段第一句)
譯文:與對(duì)照組的參與者相比,當(dāng)菜單顯示高氣候影響標(biāo)簽時(shí),23.5%的參與者選擇了可持續(xù)發(fā)展理念的菜單項(xiàng),而當(dāng)菜單顯示低氣候影響標(biāo)簽,9.9%的參與者則選擇了可持續(xù)發(fā)展理念的菜單項(xiàng)。
第二節(jié)
【文章大意】文章主要就如何成為最好的自己提供了四條建議。
1.E。根據(jù)上文“That means telling you to become the best version of yourself.”可知,這意味著告訴你去成為最好的自己;下文主要介紹了四條如何成為最好的自己的建議。E 項(xiàng)“這里有一些成為最好的自己的建議”承上啟下,符合語(yǔ)境。故選 E。
2.D。根據(jù)本段首句“Set goals.”可知,本段主要介紹要設(shè)定目標(biāo);根據(jù)下文“It means specific,measurable,attainable,relevant,and timebound.”可知,它的意思是具體的、可衡量的、可實(shí)現(xiàn)的、相關(guān)的和有時(shí)限的。D 項(xiàng)“你設(shè)定的每個(gè)目標(biāo)都必須是 SMART 的”符合語(yǔ)境,且 SMART 的每個(gè)字母指代的分別是下文中的“specifi ”“measurable”“attainable”“relevant time-bound”。故選D。
3.A。空格處是本段的主旨句。根據(jù)下文Someone who hates himself/herself can never become his/her best version because he/she is yet to fully understand their identity.”可知,討厭自己的人永遠(yuǎn)不可能成為最好的自己,因?yàn)樗?她還沒(méi)有完全了解自己的本性;根據(jù)本段最后一句“There is only one YOU in the world,so show yourself the most love.”可知,世界上只有一個(gè)你,所以給自己最多的愛(ài)。A 項(xiàng)“愛(ài)你自己”統(tǒng)領(lǐng)本段,符合語(yǔ)境。故選 A。
4.B。根據(jù)本段第一句“Don’t be scared to try new things.”可知,本段主要介紹不要害怕嘗試新事物。根據(jù)上文“Try to open yourself to exploring new opportunities because only then can you be able to discover yourself and figure out what your best version of yourself might be.”可知,試著敞開(kāi)心扉去探索新的機(jī)會(huì),因?yàn)橹挥羞@樣你才能發(fā)現(xiàn)自己,弄清楚最好的自己可能是什么樣子的。B 項(xiàng)“朝著它努力”承接上文,符合語(yǔ)境。故選 B。
5.F。根據(jù)本段第一句“Surround yourself with a good circle.”可知,本段主要介紹要讓自己有一個(gè)優(yōu)秀的(社交)圈子。F 項(xiàng)“正如我們所知,近朱者赤”承接上文符合語(yǔ)境。故選 F。
【亮點(diǎn)句積累】Try to open yourself to exploring new opportunities because only then can you be able to discover yourself and figure out what your best version of yourself might be.(第四段第四句)
譯文:試著敞開(kāi)心扉去探索新的機(jī)會(huì),因?yàn)橹挥羞@樣你才能發(fā)現(xiàn)自己,弄清楚最好的自己可能是什么樣子的。
二、完形填空
【文章大意】本文主要講述了Calichio 和丈夫在疫情期間成立了非營(yíng)利組織The Connected Chef,為社區(qū)內(nèi)有需要的人配送免費(fèi)的食品雜貨,幫助他們渡過(guò)危機(jī)的故事。
1.A??疾槊~辨析。根據(jù)上文中的“Calichio’s business stopped completely”可知,Calichio 的生意完全停止了,這使得她沒(méi)有了收入。故選 A。
2.B??疾槊~辨析。根據(jù)上文中的“continued working in narrow space”和下文中的“in the spreading virus”及語(yǔ)境可知,疫情期間,她的丈夫繼續(xù)在狹小的空間內(nèi)工作,這讓他面臨著病毒傳播的風(fēng)險(xiǎn)。at risk 意為“處于危險(xiǎn)中”,符合語(yǔ)境。故選 B。
3.B。考查副詞辨析。根據(jù)下文中的“l(fā)ive paycheck to paycheck 及語(yǔ)境可知,此處表示在人們通??吭滦缴钋以S多人沒(méi)有資格領(lǐng)取失業(yè)救濟(jì)金的行業(yè)里。故選 B。
4.D??疾閯?dòng)詞辨析。根據(jù)上文中的“many don’t qualify for unemployment benefit ”及語(yǔ)境可知,此處表示Calichio 知道很多餐館員工都缺少安全保障。故選 D。
5.A。考查動(dòng)詞辨析。根據(jù)下文中的“a Go Fund Me”及語(yǔ)境可知,在2020 年3 月初,這對(duì)夫妻創(chuàng)辦了Go Fund Me。故選A。
6.C。考查動(dòng)詞辨析。根據(jù)下文“It delivers groceries to 550 households each week.”可知,這對(duì)夫妻的想法是以批發(fā)價(jià)購(gòu)入食品雜貨,然后將它們直接運(yùn)送給社區(qū)內(nèi)有需要的人。故選C。
7.B??疾槊~辨析。根據(jù)語(yǔ)境可知,這對(duì)夫妻的想法是以批發(fā)價(jià)購(gòu)入食品雜貨,然后將它們直接運(yùn)送給社區(qū)內(nèi)有需要的人。故選 B。
8.A??疾閯?dòng)詞辨析。根據(jù)下文中的“this 10 grand and then go back to work”及語(yǔ)境可知,Calichio和丈夫認(rèn)為疫情會(huì)很快結(jié)束,因此他們打算花完這 10 000 美元就回去工作。故選A。
9.C。考查動(dòng)詞辨析。根據(jù)下文中的“the need extended beyond their community”及語(yǔ)境可知,此處表示現(xiàn)實(shí)并非如此。故選 C。
10.D??疾閯?dòng)詞辨析。根據(jù)上文中的“Soon,they realized the need extended beyond their community”及語(yǔ)境可知,很快他們意識(shí)到需求超出了他們社區(qū)的范圍,這個(gè)項(xiàng)目很快開(kāi)始為Queens 的所有人服務(wù)。故選 D。
11.C??疾樾稳菰~辨析。根據(jù)下文中的“the free program”可知,The Connected Chef 非營(yíng)利組織每周為550 個(gè)家庭配送免費(fèi)的食品雜貨。故選 C。
12.D??疾閯?dòng)詞辨析。根據(jù)下文“They are now in a better place where they can ________ groceries on their own.”及語(yǔ)境可知,Calichio 說(shuō)已經(jīng)有 125 個(gè)家庭退出了這個(gè)免費(fèi)的項(xiàng)目。故選 D。
13.C??疾閯?dòng)詞辨析。根據(jù)上文中的“They are now in a better place”及語(yǔ)境可知,他們現(xiàn)在在更好的地方生活,在那里他們可以靠自己買(mǎi)到食品雜貨。故選 C。
14.A。考查介詞短語(yǔ)辨析。根據(jù)上文中的“We thought the pandemic was going to be over soon”及語(yǔ)境可知,盡管這份工作是為了應(yīng)對(duì)疫情而開(kāi)始的,但對(duì) Calichio 來(lái)說(shuō),它遠(yuǎn)未結(jié)束。故選A。
15.D??疾閯?dòng)詞辨析。根據(jù)上文中的“it is far from over”及語(yǔ)境可知,這份工作會(huì)一直持續(xù)到人們可以自給自足之時(shí)。故選 D。
【亮點(diǎn)句積累】In an industry where people typically live paycheck to paycheck and many unemployment benefits,Calichio knew many don’t qualify for restaurant workers lacked a safety net.(第二段第一句)
譯文:在這樣一個(gè)行業(yè)里,人們通??吭滦缴?,許多人沒(méi)有(領(lǐng)?。┦I(yè)救濟(jì)金的資格,Calichio知道許多餐廳員工缺乏安全保障。
三、語(yǔ)法填空
【文章大意】文章主要介紹了科學(xué)家用來(lái)自月球的土壤種植植物的相關(guān)情況。
1.successfully 考查詞性轉(zhuǎn)換。此處應(yīng)用副詞修飾動(dòng)詞“grown”。故填successfully。
2.A 考查冠詞。此處泛指一項(xiàng)由美國(guó)國(guó)家航空航天局資助的研究,應(yīng)用不定冠詞;且“NASAsupported”是讀音以輔音音素開(kāi)頭的單詞,其前應(yīng)用 a。故填 A。注意首字母大寫(xiě)。
3.to grow 考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。分析句子結(jié)構(gòu)可知,此處應(yīng)用動(dòng)詞不定式作目的狀語(yǔ)。故填 to grow。
4.that/which 考查定語(yǔ)從句。分析句子結(jié)構(gòu)可知,空格處引導(dǎo)定語(yǔ)從句,先行詞是“Earth soil”,指物,從中缺少主語(yǔ),應(yīng)用 that 或which 引導(dǎo)該從句。故填 that/which。
5.seeds 考查名詞的單復(fù)數(shù)。seed 意為“種子”時(shí)是可數(shù)名詞,此處泛指“許多種子”,應(yīng)用其復(fù)數(shù)形式。故填 seeds。
6.until 考查介詞。此處表示直到第六天,所有的植物看起來(lái)都一樣。此處應(yīng)用until 表示“直到……為止”。故填 until。
7.however 考查副詞。上文講所有植物在前六天看起來(lái)都一樣。下文講在第六天之后,很明顯種在月球土壤上的植物不如種在地球土壤上的植物健康,上下句之間是轉(zhuǎn)折關(guān)系,應(yīng)用however。故填 however。
8.planted 考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。分析句子結(jié)構(gòu)可知,邏輯主語(yǔ)“those Thale Cress2”與動(dòng)詞 plant 之間構(gòu)成動(dòng)賓關(guān)系,此處應(yīng)用其過(guò)去分詞作后置定語(yǔ)。故填 planted。
9.longer 考查形容詞的比較等級(jí)。根據(jù)空格后的“than”可知,此處應(yīng)用形容詞的比較級(jí)形式。故填 longer。
10.will be needed 考查動(dòng)詞的時(shí)態(tài)和語(yǔ)態(tài)。分析句子結(jié)構(gòu)可知,此處為 that 引導(dǎo)的賓語(yǔ)從句中的謂語(yǔ)動(dòng)詞,根據(jù)上文中的“will help”和“and”可知,此處應(yīng)用一般將來(lái)時(shí),且賓語(yǔ)從句的主語(yǔ)“resources on the moon and Mars” 與動(dòng)詞need 之間是被動(dòng)關(guān)系應(yīng)用被動(dòng)語(yǔ)態(tài)。故填 will be needed。
【亮點(diǎn)句積累】The soil collected during the Apollo 11 mission had been on the moon’s surface several billion years longer than the other soil,and the plants grown in it were the weakest.(最后一段第三句)
譯文:在阿波羅11 號(hào)任務(wù)中收集到的土壤在月球表面的時(shí)間比其他土壤長(zhǎng)數(shù)十億年,在該土壤中生長(zhǎng)的植物是最虛弱的。